Revija

Jonas (3.): Kaj dogaja, če ni (več tako) lepo biti @milijonar?

5.12.2021 / 05:05 Komentiraj
“Simbol prepotentne generacije, nad katero se je družba najprej navdušila, potem pa jo prežvečila in izpljunila”? Not really.

Nadaljevanje in konec tekstov Jonas (1.): Tako se je začelo s teatrom in TV od Tibalda do Mita/Tita Trefalta (28. 11.) in Jonas (2.): Schauspieler @milijonar brez kremšnit, ker četrti SLO razkol (1. 12.).


Tudi Jonas ni bil nenaklonjen Trefaltu. Hodil ga je špijonirat v studio in se učil na njegovih napakah. Publiko je Trefalt matral cel dan. Publika je morala biti cel dan zraven, medtem ko je ekipa snemala, ponavljala, menjavala inštrumente in sceno. Jonas pa je imel rad neposrednost. Vključno z nepredvidljivostmi.

Cele škatle pošte

Tako je lepega dne ugotovil, da ne rabi scenarija in napisanega teksta. Samo spontanost. Brez priprave, razen razmisleka. Vse iz glave. Ker to je pa znal. Pa Faganelov dril z Akademije je imel za sabo. (Jože Faganel je bil znameniti gledališki lektor in profesor na AGRFT.) Tega ni pri nas nihče počel, zato se je prijelo. To je bila prelomnica. Naenkrat se je usula pošta. Cele škatle pošte. Pa telefone v eter je uvedel. Tega prej ni bilo...

Jonas na eni od svojih uradnih promocijskih fotografij pred kakim desetimi leti in mladenič za računalnikom sredi 90. let.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE