Revija

Jonas (1.): Tako se je začelo s teatrom in TV od Tibalda do Tita Trefalta

28.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Če bi danes na TVS rekel bolje Tito nego ne vem kdo, bi ga linčali. Na licu mesta. Ali če bi se žaljivo izražal o alter sceni.

Če je kdo v tem pajzlu zame slaven, popularen, zvezdniški, potem je to Jonas. Vem, da ni edini — ampak zame je edini. Jonas. Jonas Ž. Jonas Žnidaršič. Prvi pri nas, ki za ikoničnost ni rabil priimka. Jonas je bil in je še vedno kot Madonna ali Prince. Jonas. Jonas kot Jonas. Samo Jonas.

Fame in posebnosti pa si ni prislužil samo z redkim, četudi ne eksotičnim imenom, temveč predvsem s televizijskim zabavljaštvom. Začenši z znamenito oddajo Videošpon v 90. letih, ki jo je vodil sedem let — vsak teden, dvakrat na teden, brez dopusta in bolniške —, v kateri je ne samo učil tedanje tipčke pecat bejbe, temveč tudi na glavo postavil dotedanje norme sproščenega, provokativnega televizijskega nastopanja.

Žmauc

Ker se nama ne ljubi razmišljati, kje bi se dobila, se zmeniva kar v Žmaucu, kjer sva v preteklosti že nekajkrat bila na drinku. Simbolika obledele slave Od Žmauca soseda pa ud brata prjatla se mi za naju sicer zdi kar primerna.

Pričakoval sem, da me bo...

Ker se nama ne ljubi razmišljati, kje bi se dobila, se zmeniva kar v Žmaucu, kjer sva v preteklosti že nekajkrat bila na drinku. — [

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE