Kolumne

Jebo vam pas mater, slinarji! Svetlana si zasluži nagrado. Konec citata.

23.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Čestitam Svetlani Makarovič za Ježkovo nagrado in izkoriščam priložnost za brutalno indignacijo nad desničarskimi primitivci.

Čestitam Svetlani Makarovič za Ježkovo nagrado in izkoriščam priložnost za brutalno indignacijo nad desničarskimi primitivci, ki protestirajo proti edino normalni odločitvi žirije, da eminentni in vrhunski pesnici, pravljičarki, šansonjerki letos nakloni to čast.

Da se trač operaterji kot Bojan Požar, šestindvajsetorazredni pesniki kot Igor Pirkovič, iks-ipsiloni kot Tomaž Štih in janšistični mediji kot Nova24TV zgražajo nad podelitvijo nagrade umetnici — ki sicer ne špara jezika s pikrimi, zaradi mene tudi žaljivimi pripombami na račun kogarkoli —, se mi zdi konec kulturnega sveta, kakršnega smo poznali.

Kravjeki

Muhe, ki se pasejo na kravjekih sedanje vlade (in prejšnje opozicije), je Svetlana razjezila že velikokrat. Recimo pred tremi leti, ko je postavila drzno, predrzno teorijo, da so tako imenovani čefurji “obogatili” slovenščino s sočnimi kletvicami, tako da lahko ona danes “nekemu fašistu, nekemu nacistu” — Janši, seveda, kot je...

Svetlana Makarovič v mladih letih.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE