Kolumne

Jebala vas Dalmacija: Zakaj se Slovenci palijo na hrvaško muziko?

9.5.2022 / 06:05 Komentiraj
Men je Severina tok dolgočasna, da se mi še porniča ni dalo gledat. Ja, vem, fantje. Pred kamero bi bile vse me težke fukačice.

Nikol ne bom razumela naše glasbe ali hrvaške. Pa ne govorim o naši Miladojki Youneed ali o hrvaških Majkah. Ali srbskih Partibrejkersih. O prov teh ta opasnih kot Joške do Koroške in Brizgalna brizga. Mislim, besedila so višek inteligence. Učenci iz Levca napišejo bolj normalna besedila. Ti boš moj Ferrari in Ti boš moj mornar.

Če bi hotela taka besedila pisat, bi se mogla prov na primerjalno književnost vpisat. Ker to sploh ni lahka napisat. Veš, kok zraka potrebuje človek v glavi, da naumi tak biser. In pol bi taki radi uspeli po celi Jugoslaviji. Pa nej prideta dve sisate ženske v narodnih nošah tja razkazovat svoje noge, pa se zraven dret: “Ti boš za vedno moj sladoled, poližem te kot med.” Pizda, izžvižgali bi jih prej kokr Amy Winehouse. Pa una je mela pametna besedila. Kdo od naših sploh koncertira po bivši Jugi? Okej, Elvis Jackson. Ma od takih, k radi brizgajo naokol? Jan Plestenjak da polni hrvaške dvorane? Tanja Žagar? Helena Blagne? Bolj...

”Jebala vas Dalmacija: Zakaj se Slovenci palijo na hrvaško muziko?” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE