Kolumne

Jaz grem v svoj brlog. Se vidimo spomladi 2022.

2.11.2021 / 05:05 Komentiraj
Napisat je lažje kot povedat v ksiht, pa tudi skregat se je lažje. Pa oseba na drugi strani konverzacije te ne more na gobec.

V začetku pomladi sem ob strmem padanju okužb z novim korona virusom in začetkom množičnega cepljenja dejansko mislil, da smo iz ta hudega ven. Vedel sem sicer, da tega ne bo konec čez noč, ampak v resnici sem pričakoval precej bolj mirno in do neke mere normalno jesen in zimo. Pa sem se očitno uštel.

Kaj uštel — zadeva je še veliko hujša kot lani. Kot medicinski laik si tega seveda ne znam razlagati: 53% folka je pocepljenga, okoli 350.000 je prebolevnikov, to je na oko okoli milijon in pol. Okej, tudi cepljen je lahko okužen, štekam, pa tudi prebolevnik se je cepil … — v katero kategorijo potem spada? Pa vseeno. Ni logično. Jaz sem cepljen, ampak moram priznat, da vseeno cvikam.

Excuse my French

O tem, da nisem neka junačina, pišem v eni od kolumen v nekem drugem mediju. Pa vsega imam kot verjetno večina pun kurac, excuse my French. Glede na to, da je lockdown neizbežen in da strokovnjaki — recimo dr. Fafangel — vztrajajo, da bo moral biti strog...

“Stari, ne rabiš mi nič nosit. Sploh pa ne od Fursa!” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE