Kolumne

Janšizem je totalitarizem. Zloraba moči in oblasti po slovensko.

19.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Gospodar domačije je neomejen gospodar. Ki ima v domačiji prvo, zadnjo in glavno besedo. Ki ga moramo ubogati. Brez ugovora.

V soboto izvemo, da se je vlada odločila odtegniti javno financiranje Delu, Dnevniku in Mladini. Ker “ne poročajo dovolj uravnoteženo”. Beri: dovolj provladno. Še isti dan pa, da v Bruslju ne bo slovenske razstave ob predsedovanju. Ker se Simoniti ne strinja s sodelovanjem enega od avtorjev.

Potem se nam v ponedeljek pred očmi sesuva Državni zbor. Ker se je vladni del odločil izriniti opozicijo iz parlamentarnih komisij. Že prejšnji teden pa smo izvedeli, da so sindikati izstopili iz ekonomsko socialnega sveta. Ker jih vlada postavlja v pozicijo “vzemi ali pusti”.  

Dnevno nas obveščajo, kako bo kmalu več cepiv kot državljanov, ki se hočejo cepiti. In pri tem poslušamo nasvete, da je treba pri komuniciranju z javnostjo v zvezi s cepljenjem izpostavljati solidarnost. Kar je enako zgrešeno kot vladne odločitve glede financiranja medijev ali odpovedi slovenske razstave v Bruselj. In še bi lahko naštevali.  

A že ti primeri so dovolj za ugotovitev, da je...

“Kaj se dogaja?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE