Kolumne

Janšev avtogol

12.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Nekateri voditelji ne rabijo ekipe, ki razmišlja. Rabijo zveste eksekutorje. In medije za mirno izvedbo svojih domislic.

Politiki, ki imajo težave z mediji, imajo težave predvsem sami s seboj. Z lastno podobo in s samozavestjo. Navidez odločni, suvereni, avtoritativni, pokončni … — v resnici pa tako narcisoidni, da ne morejo sprejeti v medijih izrečene ali zapisane kritične besede. Občutljivi so kot napihnjen balon, ki ga zamaje vsaka nežna sapica. Njihov ego deluje navzven kot velikan, a je v resnici šibak in nestabilen pritlikavec.

Vedno več je takšnih politikov. Po vsem svetu. V najbogatejši državi, pa v največji državi, pa v najbolj zaprti državi, pa v državi z najbogatejšo tradicijo, pa v naši bližnji in daljni soseščini … — in seveda pri nas. Le zakaj bi sploh naštevala?

Ti voditelji se obdajajo z istomislečimi ljudmi. Če kdo misli drugače, je proti njim. In takšni ljudje so nekoristni. Niti ni pomembno, če so strokovnjaki. Ravno kot strokovnjaki so moteči, saj ne razmišljajo politično. Če ne mislijo enako, so out.

Takšni voditelji ne

»Mediji so kanal do naroda in lahko pomagajo voditeljem uresničevati ideje. Ali pa jih s kritičnim pogledom in z ozaveščanjem svoje publike — rušiti.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE