Kolumne

Janša vsako vlado vedno znova zvabi v past

2.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Vlada naj ukrepa, sicer se ji bo to maščevalo. Volilci že vidijo dogajanje na RTV kot dokaz za njeno opravilno nesposobnost.

Pisala sem že o tem, kako se vsaka vlada, ki ima za opozicijo Janeza Janšo in SDS, ulovi v isto past. Gre za to, da JJ in SDS potisneta vlado v situacijo, da ravna v nasprotju z lastnimi interesi in/ali z voljo lastnih volivk in volivcev. Kakorkoli že ravna. Past je v bistvu vedno ista. Če vlada deluje v skladu z zakoni, deluje tako, da izgublja podporo volivcev in volivk. To podporo bi lahko obdržala samo, če ne bi delovala zakonito — česar pa si vlada seveda ne more in ne sme privoščiti. Če bi si, bi jo sesula opozicija. Vsaj opozicija.

Zdi se nenavadno, da se vsaka nejanševa vlada ujame v to past. Človek bi pomislil, da bi vlada ta preverjeni trik lahko vkalkulirala v svoje delovanje. Se nanj pripravila. In si pripravila učinkovite načine, kako se pred tem ubraniti.

Pa vendar vedno znova vidimo, da tega vlada ne stori. Nobeni vladi to ne uspe. Zato ji vedno znova spodrsne na istem bananinem olupku.

Prednosti in pomanjkljivosti

Stvar bi bila komična, če ne bi bila...

”Novinarji na TVS bi morali stavkati. Resno stavkati. Stavkati tako, da bi bili TV ekrani črni. Brez programa.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE