Kolumne

Janša se poserje na nenapisana pravila

5.11.2020 / 05:10 Komentiraj
Najhujše, kar se mu lahko zgodi, je to, da se bo v zgodovino zapisal kot problematična baraba iz evropske oslovske klopi.

Da je Janša kot verjetno prvi head of state na svetu — in to za dobro vago kot ameriški vazal minornega pomena — sikofantsko pohitel s čestitko Trumpu za zmago na volitvah, še preden so bile glasovnice preštete in rezultati uradno potrjeni, ni niti malo presenetljivo.

Tudi ni prav nič presenetljivo, da je Trumpa podprl že pred desetimi dnevi in pri tem celo s ponarejeno, gnusobno cinično empatijo referiral na Bidnove osebne nesreče.

Kar je kvečjemu presenetljivo ali vsaj zgovorno, so reakcije na Janševo netaktnost ali kakorkoli že to njegovo revolucionarno disruptivnost prizanesljivo imenujemo.

Sprašujem se, skratka, kako z Janšo in/ali, bog pomagaj, tudi s Trumpom sploh polemizirati. Kaj si o tem misliti? Kaj na to reči? Kako ukrepati, če hočete?

Če se Janša ne drži pravil, se ne drži kvečjemu nenapisanih. Ker kje pa piše, da predsednik vlade ne bi smel podpreti enega od kandidatov v drugi državi? Kje piše, da svojemu favoritu ne bi smel preuranjeno...

»Če mislite, da bi se Janša moral držati pravil obnašanja, imate najbrž prav. Toda če se jih ne, se mu ne bo zgodilo nič.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE