Kolumne

Janša ne bo zmagal na volitvah. Ne more zmagati.

13.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Ker ga nihče ne more bolj diskreditirati, kot se zna sam. In kot ga znajo njegovi podaljški. Pirkovič. Hojs. Mahnič. In ostali.

Ko sem pred dnevi prebrala oceno, da je maksimalni doseg SDS manjši od minimalnega dosega Goloba — kar pomeni, da je Golob volitve tako rekoč že dobil —, sem na tihem triumfirala. Empirični podatki so torej (spet) potrdili rezultate mojih teoretskih analiz. Če se ne zgodi kaj res popolnoma nepredstavljivega, Janša ne bo zmagal na volitvah. Ne more zmagati.

A resnici na ljubo je treba priznati, da je skoraj vse zoper samega sebe naredil Janša sam. Toliko samomorilskih potez, kot jih je potegnil Janša in si s tem uničil volilno kampanjo, človek v praksi redko zasledi. Nekaj podobnega je počel tudi Trump, vendar ga je Janša tu prekosil.

Omejen vpliv

Res je sicer, da ima JJ omejen vpliv na volilno telo. Kot je tudi res, da proti Golobovi karizmatičnosti Janša nič ne more. Da Janševa trobila Golobu očitajo reči, ki jih očitno ni nikoli storil, seveda ne more prav nič prispevati h kredibilnosti Janše samega. JJ bi moral vedeti, da če nasprotniku očitaš nekaj,...

”Janša slabo razume pomen medijev za zmago na volitvah. Napačno je sklepal, da mu tisti, ki ga kritizirajo, jemljejo možnost za zmago.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE