Kolumne

Janša nagovoril narod kot dummy iz testne komore ali iz bunkerja

21.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Človeška nota, s katero bi se lahko dotaknil državljanov, se je žal izgubila na ozadju sterilnosti in pomanjkanja kulture.

Nagovor predsednika vlade v četrtek zvečer je bil dramaturško dobro tempiran. Potem ko so obrambni, gospodarski in notranji ministri dan, dva nekoordinirano in kontradiktorno spravljali narod ob živce ali v smeh z zgodbo o izginulem bosanskem kamiondžiji, naloženem z zaščitnimi maskami, in s slabo prezentirano, dvoumno napovedjo sicer normalnega karantenskega ukrepa, je bil res skrajni čas za nekaj resnega in pomirjujočega.

Janšev nagovor ni ne dober ne slab. Dober ni bil, ker je preveč besed porabil za jamranje, kak »kaos« je njegova vlada nasledila od Šarčeve — čeprav ni, spravljivec, nikogar poimensko omenil —, slab pa ne, ker se je pač moral oglasiti in ker je za slovenske razmere in za svoje pojme vse skupaj spodobno opravil.

Ne vem kakšnega impakta ta nagovor na

“Janša se je skoraj popolnoma znebil grosupeljskega dialekta. Morda zdaj to opažam, ker je govoril (bral) tekoče, še kar hitro, naučeno, šolsko, in z zavestno pomirljivim glasom.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE