Kolumne

Janša je Golobu skopal jamo in sam vanjo padel

27.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Bil je že čas. Da se zaprejo usta Janši in ostali desnici, ki že 30 let prodajajo idejo, da oni predstavljajo večino Slovencev.

Moj osnovni komentar volilnih izidov in volilne udeležbe je: končno smo dobili volilni rezultat, ki se vsaj približno sklada s sestavo slovenskega volilnega telesa, ki dvotretinjsko ni niti desno niti janšistično. Bil je že čas, da se to zgodi. In da se politična sfera uskladi s sestavo slovenskega volilnega telesa. Da se zapre usta SDS, Janši in preostali desnici, ki že trideset let prodaja idejo, da so oni tisti, ki predstavljajo večino Slovencev. 

Niso. In niso nikoli bili. Le da se v politični sferi to ni videlo. Zdaj pa se. Lahko samo upamo, da se bo širjenje netočnosti desnice končno nehalo. Ko gre za tezo o tem, da so oni pravi predstavniki volje Slovencev in Slovenk. In ko gre še za vrsto drugih reči.

Do zadnjega dneva

Seveda je jasno, da se JJ ne namerava zlahka ločiti od moči, na katero se je v svoji iluziji, da zastopa večino Slovencev, navadil. In da se ne namerava odreči eskapadam, ki so s tem povezane. Ne, dokler še vodi vlado. In ne tudi kasneje,...

”Seveda je jasno, da se JJ ne namerava zlahka ločiti od moči. Dokaz je bila včerajšnja proslava dneva upora proti okupatorju.”FA BOBO
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE