Kolumne

Janša in Golob: “Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.”

16.12.2021 / 05:10 Komentiraj
SD, LMŠ, Levica, SAB lahko z Golobovo stranko dobijo čez 40%. Če se ne bodo znale dogovoriti, sledijo še štiri leta janšizma.

Kakšno leto pred njeno smrtjo sva se s Cvetko Tóth pogovarjali, da slovenska levica potrebuje novega vodjo. Bilo ji je povsem jasno, kakšen bi ta voditelj moral biti. A ni ji bilo jasno, kdo bi to lahko bil.

Pred časom sem se pogovarjala z znano slovensko intelektualko. Tudi ona je razlagala, da slovenska levica potrebuje novega voditelja. Ki bi tako kot nekoč Drnovšek pokril tisti del volilnega telesa, ki se mu v Sloveniji reče leva sredina. A ni vedela, kdo bi to lahko bil.

Ko sva bili še pred korono na kosilu s slovensko gospodarstvenico, je tudi ona menila, da bi nujno morali najti novega voditelja levice. A tudi ona ni vedela, kdo bi to lahko bil.

Še in še bi lahko naštevala pogovore z najrazličnejšimi Slovenkami in Slovenci, ki že dolgo prepoznavajo isti problem: slovenska levica potrebuje novega voditelja, ki mora biti profesionalen. Izobražen. Izkušen. In še kaj. Tudi karizmatičen. Nihče pa niti slučajno ne ve, kdo bi

”Če bi Janša pustil Gen-I pri miru, bi Golob ostal v energetiki. Ker pa ga je Janša tako rekoč vrgel ven, bo zdaj nadaljeval v politiki.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE