Kolumne

Janša in Golob: “Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.”

16.12.2021 / 05:10 Komentiraj
SD, LMŠ, Levica, SAB lahko z Golobovo stranko dobijo čez 40%. Če se ne bodo znale dogovoriti, sledijo še štiri leta janšizma.

Kakšno leto pred njeno smrtjo sva se s Cvetko Tóth pogovarjali, da slovenska levica potrebuje novega vodjo. Bilo ji je povsem jasno, kakšen bi ta voditelj moral biti. A ni ji bilo jasno, kdo bi to lahko bil.

Pred časom sem se pogovarjala z znano slovensko intelektualko. Tudi ona je razlagala, da slovenska levica potrebuje novega voditelja. Ki bi tako kot nekoč Drnovšek pokril tisti del volilnega telesa, ki se mu v Sloveniji reče leva sredina. A ni vedela, kdo bi to lahko bil.

Ko sva bili še pred korono na kosilu s slovensko gospodarstvenico, je tudi ona menila, da bi nujno morali najti novega voditelja levice. A tudi ona ni vedela, kdo bi to lahko bil.

Še in še bi lahko naštevala pogovore z najrazličnejšimi Slovenkami in Slovenci, ki že dolgo prepoznavajo isti problem: slovenska levica potrebuje novega voditelja, ki mora biti profesionalen. Izobražen. Izkušen. In še kaj. Tudi karizmatičen. Nihče pa niti slučajno ne ve, kdo bi to lahko bil.

Morda bo Janši kmalu...

”Če bi Janša pustil Gen-I pri miru, bi Golob ostal v energetiki. Ker pa ga je Janša tako rekoč vrgel ven, bo zdaj nadaljeval v politiki.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE