Kolumne

Janković: “Ni treba, da se imamo radi.” — pomaga pa pri podzemnem podhodu

28.8.2021 / 05:55 Komentiraj
Samo upamo lahko, da bodo realizacijo podzemnega podhoda “pod Erjavčevo” iz enega ali drugega razloga morali pač opustiti.

Novica, da bodo drogovi z zastavami članic Evropske unije ostali na robu Trga republike tudi po koncu slovenskega predsedovanja, je ostala v senci Jankovićeve epohalne izjave, da je sodelovanje med glavnim mestom in vlado zgledno in da “ni treba, da se imamo radi”.

Čudno, da o tej pragmatično cinični modri misli največjega lokalnega politika v Sloveniji še nihče ni resno razmislil — ne v koaliciji ne v opoziciji. Oni se bodisi hočejo imeti radi — ali pa se raje sovražijo.

A posvetimo se zastavam.

Verjetno je na tem in na onem svetu več pomembnejših problemov od teh zastav, ki mednarodnopolitičnemu protokolu in položaju Slovenije na ljubo morda kazijo tisti tako ali tako brezvezni, brisani prostor med Državnim zborom, TR3 in NLB, Maximarketom in Valvazorjevo. Pa vseeno.

Imam nekaj argumentov proti, nekaj pa za.

Simbolika solate

Nekateri arhitekti in/ali urbanosti so proti tem štangam, ker da vizualno preveč delijo doslej enotni prostor Trga republike na vzdolžni...

“Man muß Fantasie haben, kot je rekla moja omica.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE