Kolumne

Janez Janša proti Slovenki leta

19.2.2022 / 12:41 Komentiraj
Odkod vladi pravica, da razsoja o medijskih izborih osebnosti, ki jih državljani vidijo kot navdihujoče predstavnike skupnosti?

Da izbor Nike Kovač, prvega obraza Inštituta 8. marec, za Janino Slovenko leto raztogoti predsednika vlade, ni nepričakovano, tudi simptomatično ne več. To je že stalen del politične patologije tukajšnje desno do skrajno desne scene. Da se kot po ukazu aktivira primitivni diskreditacijski tekoči trak — od državnih sekretarjev ter bivših in zdajšnjih poslancev pa so SDS fanov in kletnih trolov. Ti potem samo ponavljajo znano premierovo tezo o nevladnikih kot sovražnikih, levičarskih agentih in proračunskih zajedalcih.

Tudi tokrat se je usulo po vseh digitalnih in analognih kanalih. Posebno “sijajna” je bila že po tradiciji intervencija poslanke, ki socializem pomni kot čas brez sadnih jogurtov. Mojca Škrinjar je vlado kar pozvala, naj podeli “priznanje za opravljeno delo ljudem, ki si to res zaslužijo”.

Ne delamo si iluzij

Uničujoč poraz na referendumu o vodah še boli. Pa ne samo ta. Nevladni sektor je prav v zadnjem obdobju — še posebej, ker so bile...

Revija Jana oz. njihove bralke in bralci so ta teden izglasovali za Niko Kovač, direktorico Inštituta 8. marec, za tradicionalno Slovenko leta. 
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE