Kolumne

Izziv učenja na daljavo: Druga znanja, druge kompetence … — in agende

28.8.2020 / 06:10 Komentiraj
Kaj nam prinaša digitalno? Znamo vrednotiti informacije? Smo ob enormni količini informacij res bolj informirani? Ali manj?

Zadnje tedne se vsi pripravljamo na začetek šolskega in akademskega leta. V nekaterih državah so s poukom ali predavanji že začeli, v nekaterih so že v nizkem štartu kot pri nas — toda pred vsemi je izziv spremenjenega načina izobraževanja.

Glede na to, da so ugledne univerze kot Cambridge, Oxford, Harvard razglasile, da bo akademsko leto potekalo večinoma digitalno, si lahko predstavljamo, da  jim bodo mnoge visokošolske institucije po svetu sledile. In čeprav v vseh okoljih, na vseh univerzah niso enako pripravljeni na novo digitalno realnost, si lahko obetamo, da so visokošolski učitelji in študenti populacija, ki je najbolj pripravljena na tak eksperiment.

Druga znanja, druge kompetence

Težava pa je, da osnovnošolci in dijaki ter njihovi učitelji nimajo enakih možnosti kot univerze. Še več! Spletno učenje zahteva druga znanja in obenem daje drugačne kompetence, kot smo jih bili vajeni v načinu tradicionalnega učenja.

Težko je primerjati recimo znanja s...

Shot with NOMO 1234.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE