Kolumne

Izpoved članice strokovne komisije za sofinanciranje medijskih vsebin

4.6.2021 / 06:10 Komentiraj
Če sem bila v kakšnem delovnem telesu v času leve vlade, sem bila neopazna. V času desne vlade pa sem veljala za agitatorko.

Pogled na našo družbo v zadnjih letih kaže blazno prepletenost politike in političnega. A kot raziskovalka na tem področju pomen politike razumem. Prave politične odločitve so ključne za napredek družbe. Zato vem, da politika ni nujno nekaj slabega. Politika je lahko tudi sprejemanje odločitev za dobrobit državljanov.

Kako dojemamo politične odločitve, pa je seveda rezultat politične kulture, demokratične tradicije, zrelosti politikov in opolnomočenosti državljanov.

O politiki in političnem razpravljamo na mnoge načine. Politične odločitve so lahko odvisne od ideoloških, svetovnonazorskih stališč, ni pa to nujno. Toda v našem okolju si brez ideologije in svetovnonazorskega opredeljevanja ne predstavljamo prav nobene debate.

Ideološka prepričanja

Vsako razumno bitje nosi določena ideološka prepričanja, ki niso nastala čez noč. Ta prepričanja so sooblikovali mnogi: družina, šola, znanci, skupnost, družba. Ta prepričanja so raznolika in definirajo...

“Je pri nas možno delovati strokovno in znanstveno? Je možno verjeti, da ni politika tista, ki ti narekuje?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE