Revija

Izpolnitev diktatorskih sanj: Nacineonormalizem je totalni nadzor

19.4.2022 / 06:05 Komentiraj
Prehajamo v nov družbeni red, v katerem bo oblast lahko kaznovala državljane za moralno-politično neoporečnost oz. nevzornost.

Bilo je 2. aprila letos, ko sem se v ljubljanskem hotelu Mons udeležil Šorlijevega srečanja protikovidske “fronte”. O srečanju sem že obširno poročal na svoji FB javni strani Pod palubo istega čolna pod naslovom Prebujenje iz koronske prevare (kakor se imenuje Šorlijev najnovejši protikovidarski  zbornik).

Tu naj torej samo dodam, da sem že na srečanju začel razmišljati o državljanski nepokorščini, ki bo očitno nujna nova stopnja v boju za našo osebno svobodo in državno suverenost. Prvi sad tega razmišljanja je bila naslednji dan objava O romanju za sol.[na Fokuspokusu pod naslovom Gandhijeva lekcija: Naša državljanska nepokorščina bo romanje telesa k telesu, op. ur.]. Ta govori o Gandhijevem genialnem prebujenju indijskega naroda, ki ga pred tem niti bilo ni, saj je bil počez in poprek razrezan na kaste in vere.

Pomenil sem se še s Tomažem Mastnakom kot piscem najodmevnejših protiglobalističnih kolumen v ljubljanskem Dnevniku in s Srečkom...

”Pravzaprav je ves naš program boj proti depersonalizaciji človeka.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE