Kolumne

Iz bolnice iz prve roke: UKC je sramota za državo

26.1.2020 / 06:10 Komentiraj
Ampak UKC so na srečo ljudje. Tisti, ki delajo na etični pogon in se zavedajo, kako majhen, nebogljen je človek v bolnici.

»Gospa Pavlič Kamien? Dober dan, sestra Vlasta z Endokrinološke klinike pri telefonu. Zapisano imam, da se 21. januarja oglasite pri nas. Vas lahko pričakujemo?«

»Seveda«, sem rekla. »Sem si rezervirala proste dneve v koledarju. Ob kateri uri?«

»Okoli 17. bo najbolje«.

V nadaljevanju sem preverila, kaj moram imeti s seboj in ali pregledi res trajajo od 5 do 7 dni, kot je bilo napovedano. Potrjeno.

Leto in pol hodim okrog zdravnikov, ki se trudijo odkriti razloge za hudo uhajanje srca ob sploh ne velikih obremenitvah, zaradi česar sem se morala odreči teku. Celo med običajnimi sprehodi mi srce včasih potegne na 170 utripov na minuto in še kakšnega več. To lahko traja ves čas sprehoda ali samo kratek čas. Ni pravila, vsakokrat je drugače. Zaradi tega najbrž ne bom umrla, vendar bom doživljenjsko na tabletah, če ne odkrijemo razloga. Raje imam še en pregled in s tem upanje.

Nisem prišla na dopust

Receptorka je bila zelo

»V 70. letih, ko je bil UKC zgrajen, je verjetno res bil ugledna institucija. Pacienti so takrat morda prihajali celo v boljše sobe, kot so jih imeli doma.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE