Kolumne

Jovi in bovi: Kar sme kandidat, ne sme predsednik. In obratno.

26.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Slovenski predsedniški kandidati, kandidatke se ne zabavajo kot finska premierka. Oni razmišljajo, kaj bo pri volilcih vžgalo.

Letošnje supervolilno leto ponuja kopico politično navijaških, prikritih in odkritih medijskih vsebin, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Te dni se je začel boj za podpise volivcev. Glavna tema poznopoletnega branja so predsedniški kandidati. Nekaterim od njih se ta zgodnja najava kandidature ne bo obnesla, saj se jih bomo do uradne kampanje že naveličali.

Seveda pa vsi stavijo na prepoznavnost in popularnost, na človečnost, simpatičnost, priljudnost. Celo sedanji predsednik se v teh dneh rad pohvali na družbenih omrežjih, kako ljudski je znal biti v kampanji pred desetimi leti, in ponovno objavlja fotografije, ko je kvačkal, delal na kmetiji, prodajal na tržnici in pobiral smeti. Kandidati se zanašajo na ljudskost in prepoznavnost kot na preverjena koncepta.

Seveda pa je s tistimi, ki se potegujejo za najvišje pozicije, lahko tudi drugače.

Predsedniški zakon

Naslednji petek bo na TV+ štartala nova dokumentarna serija Gutsy [napovednik], v kateri nastopata...

”Kandidati stavijo na prepoznavnost in popularnost, na človečnost, simpatičnost, priljudnost.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE