Kolumne

Invalidka raziskuje manežo in Varufakisa: “Vani je padala kiša.”

27.10.2021 / 06:05 Komentiraj
Po predavanju sem hotela vprašati Varufakisa, odkod mu ta priimek. Če to kaj v grščini pomeni. No, žal iz tega ni bilo nič.

Mislila sem, da lahko še vedno premagujem vse ovire, pa jih žal ne morem. Hitro se utrudim in zgubim koncentracijo. Vse izgleda precej ubogo. Za vse moram prositi asistentko, da mi pomaga. Jesti, piti, kaditi. 

Prva reč, ki sem jo premagovala, je bilo jahanje. Imam možnost, da se vsako sredo udeležim jahanja popoldne v zavodu Cirius v Kamniku. Vožnja me zelo utrudi. Na konju pa sem kot roža. No, na konju.

Deset minut, pol ure

Jaham približno pol ure, včasih več, včasih manj — odvisno od razpoloženja in počutja. Že deset minut je dobro, kaj šele pol ure. Trikrat sem že bila. Prejaham deset krogov po zagrajena in maneži s streho, posuti z mivko. Torej lahko jaham, tudi če dežuje.

Prejšnji teden sem bila na predavanju dveh slavnih v Cukrarni. Tja sem šla z možem in asistentko. Z njim grem redko kam, bilo mi je lepo. Izdal me je moj večni problem invalidke, koncentracije imam bore malo. Poslušala sem skratka Žižka in Varufakisa.

Po dolgem času sem spet...

“Jaham približno pol ure, včasih več, včasih manj — odvisno od razpoloženja in počutja. Že deset minut je dobro, kaj šele pol ure.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE