Kolumne

Interpelacije, ovadbe in protesti: Frocovje socializma se ne more več žogat

11.6.2020 / 06:10 Komentiraj
Cvetober levičarskih neumnosti, ki desničarskim revolucionarjem dajejo deloma prav in njihov položaj, oblast še utrjujejo.

Od zunanjega ministra bi pričakoval, da se bo ukvarjal s čim bolj relevantnim in na svoj resor fokusiranim, kot pa da pisari v Bruselj mnenja o tako imenovanem krivosodju. Ampak glej, glej! Nekaj dni po epistoli Anžeta Logarja se pojavi fanatičen levičar, ki skrit za institucionalno špansko steno sublokalne veteranske organizacije — ZZB za vrednote NOB, enota Savsko naselje! — vloži kazensko ovadbo proti ministru »zaradi suma kaznivega dejanja obrekovanja po 159. členu kazenskega zakonika, kaznivega dejanja sramotitve države po 1. odstavku 163. člena ter kaznivega dejanja sramotitve slovenskega naroda po 165. členu kazenskega zakonika«.

Aktualna vlada je do kulture nerazumevajoča in ne skriva svojih antipatij do nje — vsaj do politično angažirane kulture, ki se bolj kot s produkcijo in z ustvarjanjem osmišlja s to psevdohappeninško mobilizacijo in militantnostjo.

Prosim

In to še ni vse. Namesto da bi tožilstvo to smešno ovadbo zavrglo, dá policiji domačo...

»Umetniki so se zbudili in ugotovili, da so obubožali. Dokler se ni na MK vrnil Simoniti, jim ni kapnilo, da jih že najmanj dvajset let počasi, a zanesljivo kuhajo.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE