Kolumne

Indolentni, naveličani, otopeli, utrujeni. Matrica.

28.7.2021 / 06:05 Komentiraj
Doktrina šoka: Janši je uspelo, da je prisoten na domačih kavčih, ob goveji juhi, pri košnji trave in zalivanju zelenjave.

Ne vem, ali ste vi opazili, ampak jaz sem: odkar je parlament na počitnicah, je v naši deželi zavladal blaženi mir. Pa ne, da se nič ne dogaja. Seveda se. Pa ne, da korona ne deluje več. Ker še vedno. Pa ne, da je vlada zdaj na naraščanje okužb pripravljena. Ker ni. Čeprav je zdaj že vsakomur jasno, da bo povečanje stikov prineslo povečanje okužb.

Ampak vlada spet ne ve, kaj bi naredila. Išče delujoče ukrepe. Ki jih vsaj pod to vlado ni. In ne more biti. Ljudje v ponedeljek zvečer za vstop v državo iz Hrvaške čakajo tri ure. V ponedeljek zvečer!

Skratka, dogaja se veliko. Marsikaj. A vseeno deželo preveva občutek miru. Parlamentarne počitnice so spremenile vzdušje. Velika razlika v primerjavi z razmerami pred nekaj leti. Takrat človek sploh ni opazil, da so parlamentarne počitnice. Zdaj pa jih je nemogoče spregledati.

Kako nas politika nažira

To pove veliko. Ampak danes me zanima samo nekaj. In sicer to, kako se je v času janšizma vladna politika...

“To se dogaja celo na mojem odmaknjenem otoku. Ki sicer ni otok, ki ga opisuje Partljič. Mu je pa v marsičem zelo podoben.” — Naslovnica nove knjige Toneta Partljiča
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE