Rubrike

In potem je vedno nekdo naslednji dan umrl [odlomek iz romana]

9.2.2020 / 06:05 Komentiraj
Roman Mariane Leky “Selma je sanjala o okapiju” je zgodba o vasi, njenih čudežno povezanih ljudeh in o njihovih ljubeznih.

Selma, stara Westerwaldčanka, lahko predvidi smrt. Kadar sanja o okapiju, nekdo iz njene vasi v naslednjih 24 urah umre. Luise, njena vnukinja, mora za svojo ljubezen premagati več tisoč kilometrov do moškega, ki je postal budist in odšel v samostan na Japonskem.

Roman Selma je sanjala o okapiju Mariane Leky so nemški knjigarnarji po izidu leta 2017 razglasili za roman leta in je tudi dolgo vztrajal na Spieglovi lestvici knjižnih uspešnic. Bil je večkrat ponatisnjen in je preveden v štirinajst jezikov. V slovenščini je decembra izšel pri Založbi Vida.

Avtorica je bila rojena leta 1973 v Kölnu staršem psihoanalitikom. Kot otrok je počitnice preživljala v vasici v Westerwaldu ob Renu, ki je pogosto prizorišče njenih romanov. Izučila se je za knjigarnarko, potem pa študirala germanistiko, kulturologijo, kreativno pisanje in kulturno novinarstvo.

Mariana Leky: Selma je sanjala o okapiju

V začetku

Roman Mariane Leky so nemški knjigarnarji po izidu leta 2017 razglasili za roman leta in je tudi dolgo vztrajal na Spieglovi lestvici knjižnih uspešnic. Bil je večkrat ponatisnjen in je preveden v štirinajst jezikov.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE