Kolumne

Imamo vse razloge za tožbo proti vladi zaradi kršitev pravice do zdravja

10.11.2021 / 05:10 Komentiraj
Po prvem valu korone si je vlada pripisovala zasluge za izboljšanje. Zdaj, v katastrofi četrtega vala, pa ni kriva za nič.

Prišel je čas za organiziranje civilne iniciative, ki bi vložila tožbo zoper vlado zaradi kršenja ustavne pravice državljanov Slovenije do zdravja. Oziroma zato, ker vlada ne skrbi za to, da bi se ta ustavna pravica realizirala v času korone. 

Da je vladi popolnoma vseeno, kaj se dogaja z državljani Slovenije, je jasno že nekaj časa. Jasno je tudi, kar sem zapisala že ničkolikokrat, da vlada korono vodi že od vsega začetka politično. Kar pomeni tako, da ima od tega, kar počne in česar ne počne, sama največ političnih koristi. Ta korist se meri predvsem v hipotetičnih glasovih volivcev na naslednjih volitvah.

Že lani je bilo izjemno veliko bolnih in mrtvih v domovih za ostarele. To nedeljo pa smo izvedeli še to, da je Slovenija na prvem mestu po številu okuženih na milijon prebivalcev v tednu dni na svetu.

Ni prostora, ni ukrepov

Iz bolnišnic dnevno poročajo, da ni več prostora za bolnike, ki bi jih morali sprejeti, in da kvaliteta oskrbe za bolnike pada pod...

”Vlado je treba prisiliti k odgovornosti. Drugače ne gre.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE