Kolumne

Ikeamanija: Šperplate še nikoli niso zgledale tako sofisticirano

27.2.2021 / 06:10 Komentiraj
Ikea je v Slovenijo prišla šele zdaj, ko je v naših domovih že več Ikeinih izdelkov kot v vseh njihovih skladiščih skupaj.

Priznam, naročil sem Ikein katalog. Slovenskega. Ki je izšel — kot je bilo dramatično najavljeno — “prvič, zadnjič in nikoli več”. Teža zgodovinskega trenutka je bila prevelika. Potem ko sem z leti nagrmadil desetine avstrijskih katalogov, bo švedski pohištveni imperij nehal izdajati kataloge prav zdaj, ko bi ga lahko bral v svojem jeziku.

Tako iz dneva v dan nestrpno čakam, da v nabiralnik prispe katalog, ki ga bom dal plastificirati za večnost in nekoč zapustil zanamcem. Kot Brižinske spomenike ali svete spise svojega časa. Listali jih bodo in vsake toliko vzdihnili: “Glej, na takih kavčih so sedeli!”

Mini imbus

Morda mi na stara leta uspe prodati katalog na dražbi kot ekskluzivno redkost in zanj iztržiti vsaj 12 evrov. Ko prispe, bom okrog sebe, če bo le mogoče, zbral dvanajst prijateljev in jim svečano bral iz njega. Medtem pa bodo oni iskati milijon vijakov in matic ter sestavljal mojo novo televizijsko komodo iz linije

“Prvi in zadnji Ikein katalog v slovenščini bom dal plastificirati za večnost in nekoč zapustil zanamcem. Kot Brižinske spomenike.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE