Kolumne

Igor E. Bergant ali razlika med zmernostjo in histerijo

7.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Novinarski aktivizem je postal nekakšna samoobramba. Zato zdaj mnogi dopuščajo medijske uboje v silobranu. No, ne ravno na RTV.

Igor E. Bergant ni edini normalni, pošteni in profesionalni novinar oz. voditelj na TV Slovenija, je pa v dani situaciji zagotovo najbolj trezen in umirjen. Vsaj med temi, ki se javno oglašajo v zvezi z razmerami na RTV in ki jih je najbolj slišati.

V oči mi je padel intervju z njim v Jani, ki že z naslovom samim Histerija nam škoduje izstopa iz območja običajnega novinarskega aktivizma.

Vesel sem, da še kdo razmišlja podobno kot jaz. Še tem bolj, če je to kompetenten poznavalec notranjih razmer na TVS in ustroja nacionalke — in da si to drzne tudi naglas povedati.

Bergantova zmerna, do političnega vmešavanja, a tudi do internih napak TVS kritična drža mnogim ni všeč. Ne enim ne drugim. Zagovorniki novinarske svobode in histerični kritiki RTV Slovenija pričakujejo enostransko opredeljevanje, ne bipartizansko kritiziranje.

Nekaj citatov

Naj navedem nekaj Bergantovih citatov, ki so za nekoga, ki prihaja z RTV — in ki si ne pomišlja kritizirati javnega medija...

Voditeljica Odmevov Rosvita Pesek in voditelj Igor E. Bergant, Televizija Slovenija. — [Fotografija: Adrijan Pregelj/RTV Slovenija]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE