Kolumne

Hvala bogu, da je Ema mimo, spoštovani publikum. Pa olimpijske igre tudi …

22.2.2022 / 05:05 Komentiraj
Slovenija ne bo nikoli zmagala na Evrosongu. Hvala bogu. Saj nočemo zmagat. Pa športnih turistov smo preveč poslali v Peking.

Minula dva tedna sta zaznamovala dva dogodka. Prvi je bila Ema, izbor slovenske popevke za letošnji Evrosong. RTV je zadevo razvlekla na tri sobote, upoštevajoč še izbor za mlade in nadobudne izvajalce celo na štiri. Folk ima spet razlog za kreganje in žaljenje, saj se okoli muzike pač nikoli ne strinjamo. Na muziko se v Sloveniji spozna vsak. Zakaj rabimo glasbene urednike in podobne? Verjetno jih sploh ne. Vsaka prodajalka, medicinska sestra, šofer avtobusa ve, kaj je dober komad in kaj bi palilo v Evropi.

Letos ni bilo seveda nič drugače. Še ena slovenska posebnost pa je, da sredina praktično ne obstaja. Komad je bodisi perfekten ali pa za en drek. Če bi bila socialna omrežja šola, bi obstajali samo dve oceni: petica in šut. Vmes pa nič.

Brez recepta

Moje osebno mnenje je, da je zmagovalna skladba Disko dijaške zasedbe LPS zelo korektna pesem. Skladba s primesmi funka, diska, celo jazza, zelo ritmična in spevna. Marsikdo pa je že rekel, okej, ampak to ni za na...

Švedski tekmovalec Jesper Tjader nastopa v disciplini smučanja po objektih na pravkar končanih olimpijskih igrah. Tako imenovani slopestyle je olimpijska disciplina od leta 2014. — [Fotografija: Hannah McKay/Reuters]REUTERS
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE