Hospitality za starost: Kaj nam pripravljajo šefi strežbe in politiki?
Nekaterim gostincem — še posebej tistim, ki poleg restavracije premorejo tudi nekaj sob za nočitve — gre očitno še vedno predobro. Počivalškovi vavčerji so jim olajšali krizno obdobje do te mere, da si lahko privoščijo zavračanje gostov, ki si želijo pri njih samo nekaj spiti, četudi imajo tri, štiri mize proste. A kaj, ko so pripravljene z belimi prti in priborom. Tega pa zgolj žejni ne potrebujemo. Ali pa si takšne čedne dobrodošlice sploh ne zaslužimo.
To je osebna izkušnja iz Kobarida, kjer so naju z možem, željnim enega piva, mene pa osvežilne pijače, v restavraciji Kotlar hladno zavrnili. Četudi pripravljene mize niso bile niti rezervirane, kaj šele zasedene. Rekli so, da so mize pripravljene za goste, ki bodo naročili hrano. Za bodoče, imaginarne goste, torej. Midva pa sva bila realna gosta. Ni pomagalo niti to, da bova najino pijačo spila na hitro.
K dvojni Michelinovi zvezdici
Mogoče bi bila odločitev lastnikov