Kolumne

Hospitality za starost: Kaj nam pripravljajo šefi strežbe in politiki?

23.8.2020 / 06:05 Komentiraj
Pa smo spet pri gostoljubju. Po dolgih dvajsetih letih. Da nam ga ne bo treba tako ali drugače plačevati iz lastnega žepa.

Nekaterim gostincem — še posebej tistim, ki poleg restavracije premorejo tudi nekaj sob za nočitve — gre očitno še vedno predobro. Počivalškovi vavčerji so jim olajšali krizno obdobje do te mere, da si lahko privoščijo zavračanje gostov, ki si želijo pri njih samo nekaj spiti, četudi imajo tri, štiri mize proste. A kaj, ko so pripravljene z belimi prti in priborom. Tega pa zgolj žejni ne potrebujemo. Ali pa si takšne čedne dobrodošlice sploh ne zaslužimo.

To je osebna izkušnja iz Kobarida, kjer so naju z možem, željnim enega piva, mene pa osvežilne pijače, v restavraciji Kotlar hladno zavrnili. Četudi pripravljene mize niso bile niti rezervirane, kaj šele zasedene. Rekli so, da so mize pripravljene za goste, ki bodo naročili hrano. Za bodoče, imaginarne goste, torej. Midva pa sva bila realna gosta. Ni pomagalo niti to, da bova najino pijačo spila na hitro.

K dvojni Michelinovi zvezdici

Mogoče bi bila odločitev lastnikov

»Zakon o dolgotrajni oskrbi bomo sprejeli kot zadnja evropska država, a sedma na svetu po starosti prebivalstva. Čakamo ga že 20 let. Naša povprečna starost je 43 let. Pol milijona nas je starejših od 65 let.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE