Kolumne

Grumpy old man Simoniti se ne pusti interpelirati (in jaz ga čisto razumem)

29.3.2021 / 07:10 Komentiraj
Z ministrom za kulturo ni pametno češenj zobati, ker je s svojo aroganco in hohštaplerstvom totalno izvenserijski politik.

Da bo žaganje kulturnega ministra Simonitija zelo zabavno, mi je postalo jasno v trenutku, ko sta nekdanji kulturni minister Prešiček in poslanec Nemec kot kolovodji interpelacije na Trgu republike pred Državnim zborom že dan, dva pred obračunom sklicala tiskovno konferenco — na katero pa ni prišel nihče — no, nihče razen Nove24TV.

Ironija medijske usode je bila vrhunska. Je ta nezainteresiranost dala vedeti, da ljudi ne zanima kultura ali da jih ne zanimajo Socialni demokrati? Ali interpelacija sama? In če jih slučajno že, ali jih vse to zanima samo iz hudobne privoščljivosti?

Seveda pa je postalo še veliko zabavneje pozneje, ko je šlo zares. Aktualni minister za kulturo je z mešanico intelektualne in konverzacijske superiornosti in osupljive arogance poskrbel za nekaj najbolj nepozabnih trenutkov v razpravni zgodovini slovenskega parlamentarizma.

Napadati ministra za kulturo kot janšističnega sikofanta je kruta pomota. Simoniti je za razliko od kakega Grimsa...

“Simoniti je z mešanico intelektualne superiornosti in osupljive arogance poskrbel za nekaj najbolj nepozabnih trenutkov v razpravni zgodovini slovenskega parlamentarizma.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE