Kolumne

Grumpy old man noče živeti v svetu, v katerem je vsakdo za vsak drek užaljen

30.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Enough said. Saj je prav, da so si določeni ljudje izborili pravice, ki jim jih prej niso priznavali. Ampak vse, kar je prav!

Pri pisanju kolumen se poskušam držati bolj lahkotnih tem, ampak včasih pač ne gre. Urednik Crni bo pač rekel da sem "grumpy old man". Lahko je njemu govorit, ko pa je boomer. Jaz sem pa vseeno generacija X.

Svet se je spremenil. Nič takega. Spreminja se nenehno. Nikoli pa si nisem mislil, da me bo to kdaj motilo. Vse je šlo v maloro. Dobesedno. Ničesar več ne moreš naredit, ne da bi se kdo v to vtaknil. Mojega fotra, ki je poročil 21 let mlajšo žensko — mojo mamo —, bi danes obtožili pedofilije. Sem prepričan.

Pa ta politična korektnost, karkoli že to pomeni. Črncu ne smeš reči črnec, čeprav to de facto je. Reči moraš, da je Afroameričan, temnopolt, ne vem kaj. Ciganu ne smeš reči Cigan, čeprav sami sebe tako kličejo. Je že kdaj kak Rom rekel Rom drugemu Romu? Nikoli in nikdar. Niti eden. Zmerljivka je tudi beseda Šiptar, čeprav se v albanskem jeziku tako reče njihovemu narodu in državi.

Moški–ženska

Ali pa odnosi moški–ženska. Zakaj...

”Zdaj niti ni več potrebna operativna sprememba spola. Zdaj samo razglasiš, da si ženska. Ttudi če zgledaš kot Slavoj Žižek.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE