Kolumne

Grešne kozle za 700 okuženih na hitro korona sodišče v Višnji Gori! (1.)

15.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Zakaj mora biti nekdo konkretno kriv za širjenje korona virusa? Nihče ni kriv. Sovražimo virus, znašamo pa se nad ljudmi.

Ne hodim in nočem hoditi naokrog po fizičnih poteh in družbenih omrežjih in tožariti idiote, ki se iz pozabljivosti ali namenoma ne držijo previdnostnih ukrepov in pravil.

V tej zoprni situaciji, v katerem smo se znašli, je lažje — in moralno bolj praktično — za širjenje epidemije obtoževati ljudi okrog nas, kot pa dolžiti korono. Sovražimo prekleti virus, znašamo pa se nad ljudmi. To je psihološki transfer. Bojimo se okužbe, svojo nedeljsko neustrašnost pa dokazujemo s pripisovanjem krivde (za nevarnost) drugim.

Fatalist Jacques

Seznam krivcev za pandemijo je vsak dan daljši. Kratek itak ni bil nikoli. Niti na začetku, ko smo, ste, so sumili, da vse skupaj izbruhnilo zaradi Kitajcev in teh njihovih nemogočih prehrambenih in higienskih navad in razmer v Wuhanu.

Nisem fatalist ali še manj determinist. Ne mislim, da nam je korona virus usojen ali da je celo nekakšna kazen ali vsaj opomin za dekadentni svet. Ne

»Nočem hoditi naokrog in tožariti idiote, ki se iz pozabljivosti ali namenoma ne držijo previdnostnih ukrepov in pravil.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE