Kolumne

Gremo mi po svoje v Bergamo. Zanesemo se lahko samo nase, ne na vlado.

7.11.2021 / 05:05 Komentiraj
Komu in kako naj ljudje sploh zaupajo? Saj zaupanje ni cilj te vlade. Cilj je pasivizacija in demotivacija večine za politiko.

Vsaka država ima svoj jug, pravijo. Jug je bolj divji, neobrzdan, kaotičen, nediscipliniran. Med krompirjevimi počitnicami smo z družino in prijatelji vandrali po italijanskem. Po viharni Siciliji. PCT, prosim. Striktno, dosledno so pregledovali, skenirali naša dokazila. Hvala, izvolite naprej, dobrodošli. Domala povsod, tudi pri ogledih znamenitosti na prostem. Eden od pomembnih režimov, s katerimi se uravnava epidemija, deluje. V Italiji tudi na jugu. V nekaj urah sem moral tam telefon s tem namenom iz žepa potegniti večkrat kot prej tedne in tedne v Sloveniji.

Pri nas pa je PCT pogoj farsa. Vladajoči so ga uvedli, a ob njegovem izigravanju dolgo gledali vstran. V trgovinah v Italiji še vedno štejejo kupce. Ko jih je preveč, se vrata zaprejo. Brutalna lekcija iz prvega vala je očitno zadoščala. Italija je tudi po precepljenosti daleč spredaj.

Razgrajevanje

Mi pa vrtimo čas nazaj. Regresija v več dimenzijah. Ta teden so v zdravstvu in delu

”Logarjeva, Beovićeva in politiki s svojo samodegradacijo in s pristajanjem na servilnost omogočajo smrtonosni epidemiološki rodeo.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE