Kulumne
#Janša #vlada #korona virus
Gre za dobrobit Slovenije. In to je zdaj očitno isto kot dobrobit za Janšo.
Logo 26.02.2020 / 17.06

Treba je ohraniti red. Preprečiti brezvladje. Ker to vladajoče ogroža. Ne pa korona virus. Vsaj tako se zdi vladajočim.

»Izjave državne sekretarke in dežurne gostje Odmevov širi paniko med Slovenci. Dokler smo bili varni, gospe ni bilo na TV. Da je vsak dan na TV, je očiten znak, da je nekaj zelo narobe.«

Pred časom sem napovedala, da bo ob prihodu korona virusa v EU zavladala zmeda. No, ta zmeda je zdaj tu. Italija kot trenutno najbolj ogrožena evropska država je že zaprla šole, univerze, javne ustanove, celo cerkve — maše bodo do nadaljnjega samo na televiziji —, odpovedala javne dogodke in uvedla izolacijo oz. karanteno nekaterih območij. V njih je mogoče vstopati in izstopati samo pod nadzorom policije in s posebnimi prepustnicami (če uporabljamo tiste poti, ki jih nadzira policija).
Hkrati pa Italija javno razglaša, da je zaradi vseh teh ukrepov za turiste varna. Očitno po načelu: pred okužbo in možno smrtjo bomo varovali svoje državljane — če pa se okužijo in umrejo tujci, to ni naša stvar. Ti bodo korona virus raznašali v svojih državah, ki bodo morale same poskrbeti za varnost svojih državljanov.
Čez zaslužek ga ni. In turizem je eden ključnih virov zaslužka v Italiji.

Če je gospa na TV, nekaj ni v redu

V Evropski komisiji je blestel Lenarčič. Ki je kot oseba, zadolžena za krizne razmere, postal tako rekoč najpomembnejši človek v Evropi. Razmere so začele postajati krizne. In bodo verjetno postale še bolj. Evropska komisija obljublja učinkovito politiko zoper korona virus. Nova sredstva. Ki pa bodo v veliki meri usmerjena v raziskovanje. Kar je seveda bistveno. In je  dobra novica. Vsaj za raziskovalce.
Nerodno je samo to, da ne vemo, kdaj bodo raziskave dale uporabne rezultate. Čez mesec? Dva meseca? Leto? Dve leti? Morda čez desetletje? Dve desetletji?
Medtem pa bo virus med prebivalci EU. Ki bodo potrebovali kaj bistveno več in bistveno bolj kratkoročno učinkovitega kot raziskovanje virusa.

Neizvedljiva kontrola

Kar so potrdili tudi zdravniki s terena. Tisti iz Nove Gorice so javno povedali, da niso prejeli naročene zaščitne opreme, potrebne za delo s potencialno okuženimi.
Nova Gorica, ki je funkcionalno eno s staro Gorico — za katero veljajo zgoraj omenjeni ukrepi italijanske vlade —, živi brez omejitev. In brez nujne zdravstvene zaščitne opreme za zdravnike in medicinsko osebje. Državna sekretarka pa na televiziji razlaga, da je v Sloveniji vse v redu. Da delujemo učinkovito. In sploh odlično.
Da državna sekretarka ne ve, kaj govori — ali pa ne sme povedati, kar ve —, je očitno tudi iz njene izjave, da vsaka povišana temperatura in kašelj še nista korona virus. To je seveda res. Na srečo. Je pa tudi res, da odsotnost težkega dihanja, temperature in kašlja še ni dokaz, da nimate korona virusa. Korona virus raznašajo posamezniki, ki dneve in dneve, očitno celo tedne nimajo nobenih znakov bolezni. Zato pomeni testiranje tistih, ki imajo znake bolezni, samo deloma učinkovit in smiseln ukrep proti širjenju virusa. Virus prenašajo tudi funkcionalno zdravi posamezniki. Ki pa jih nihče ne kontrolira. Ker kontroliranje zdravih posameznikov, kot razlaga stroka, ni smiselno.
To ni res. Takšna kontrola bi bila še kako smiselna. Problem je, da je neizvedljiva. Posebej, če tisti, ki so na oblasti, hočejo še naprej ostati na oblasti.

Za narodov blagor

Povedano pomeni, da gre pri ukrepih zoper korona virus za politiko. Za politične interese. Interese vladajočih. Ti interesi so več kot očitno nad vsem drugim. In za vladajoče je ključno, da ne zavlada panika. Ker v stanju panike nastopi brezvladje. In v stanju brezvladja, kot vemo iz zgodovine, vladajoči postanejo lahke žrtve vladanih. Zato je treba ohraniti red. In preprečiti brezvladje. Ker to vladajoče resnično ogroža. To. Ne pa korona virus. Vsaj tako se zdi vladajočim.      
Da je treba ohraniti racionalen pristop, na dolgo in široko razlagata tudi Pivčeva in Počivalšek. Ki sta pristala v Janševi vladi. In jo s tem omogočila. Kar bo tudi v interesu vseh državljanov Slovenije. Tako kot racionalnost pri ukrepih zoper korona virus. Interesi brezposelnih in nezaposljivih poslancev s tem nimajo nič. Gre za dobrobit Slovenije.
In dobrobit Slovenije je zdaj očitno isto kot dobrobit za Janšo. Ko ni mogel na oblast drugače kot z volitvami, so bile v dobrobit Slovenije čimprejšnje volitve. Zdaj, ko lahko pride na oblast brez volitev, volitve niso več potrebne. Zdaj je (bila) v dobrobit Slovenije čimprejšnja nova vlada. Sklep: dobrobit Slovenije je vladavina JJ. Kako do nje pridemi, ni pomembno. Pomembno je samo, da je.

Interesi planetov

In ko bo, bomo dobili ponovitev janšizma. Z vsemi značilnostmi, ki smo jih že doživeli. Seveda pa z dodatki. Z zaprtimi mejami. Zaradi beguncev. S kadrovskimi čistkami na vseh nivojih. Z nadziranjem medijev. S pregonom intelektualcev. Posebej Rizmana. Pregon bo očitno vodil gimnazijski maturant Žan Mahnič. Slovenska demokratska mladina pač mora prispevati svoje k vzpostavitvi in delovanju novega režima. Tako kot nekoč v Tretjem rajhu Hitlerjugend.
Čakam samo še na to, da nekdo razloži, kako je vsa ta zmeda nujna iz astroloških razlogov. Zaradi retrogradne tranzicije ne vem katerega planeta.
Ja, ja: zmeda, ki se nam dogaja, so interesi planetov. Ne interesi ljudi. 

NAROČI SE
#Janša #vlada #korona virus
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke