Kolumne

Goveja muzka, Janis Joplin, Modern Talking in Roxette

10.5.2022 / 06:05 Komentiraj
Nekateri pravijo, da je bila glasba včasih boljša kot danes. Saj jih ne obsojam. Generacije pred nami so podobno razmišljale.

Ena izmed tem, o katerih se na družbenih omrežjih vedno krešejo mnenja, je tudi glasba. Moderna mainstream glasba, ne klasika, seveda. Ljudje moje generacije (50 plus) so prepričani, da je današnja glasba za en kurc in da je bilo tisto prej vse boljše.

Saj jih ne obsojam. Generacije pred nami so razmišljale podobno. Starejši so mi težili s Janis Joplin, Led Zeppelini in kar je še takih skupin, ki so razturale v 60. in 70. letih, ko se samega sebe še nisem zavedal. Mlajši smo bili mnenja, da je tisto za en klinc in smo prisegali na muziko, ki je bila aktualna, ko smo bili mi mladi. Zadeva se torej nekako ponavlja.

Mlad po srcu

Jaz mogoče spadam med izjeme, saj sem ostal mlad po srcu — oz. otročji, kot bi rekla žena. Zato moram priznat, da mi poleg muzike iz 80., ki sem je največ poslušal, in tiste iz 90., prija tudi kaj novejšega. Ed Sheeran, recimo, pa kak The Weeknd sta mi nadvse spodobna izvajalca.

Vroča debata se vedno razvije o slovenski glasbi. Največji...

Zgoraj: pevec Robert Plant in kitarist Jimmy Page iz hard rock skupine Led Zeppelin, 1972. Spodaj: pevec Ed Sheeran, 50 let pozneje.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE