Kolumne

Dober dan. Gospodov dan. Dan gospoda potrošnika in gospe prodajalke.

13.9.2021 / 06:10 Komentiraj
Ljudje tretirajo nedeljsko nedelo kot priložnost, da se vtikujejo v življenja drugih in v lifestyle tistih, ki živijo drugače.

Teh neumnosti, povezanih z nedeljskim delom — malo ja, malo ne, pa spet napol in nekatere trgovine ja in nekatere ne — imamo vsi že poln nakupovalni voziček. In kar je pri vsem skupaj postalo najbolj smešno: svoj lonček morajo kot ponavadi pristaviti tudi politiki, namreč poslanci. Ki radi prisluhnejo malemu človeku in požrtvovalno urejejo zadeve, ki nas pestijo.

Tako je zdaj skupina nepovezanih poslancev na čelu z Branislavom Rajićem — bog mi je priča, da za njega prvič slišim — vložila bizaren predlog, da bi bile ob nedeljah odprte (citiram) “tudi trgovine v hotelih, kampih in turistično-informacijskih centrih ter prodajalne ob pokopališčih” — “poleg prodajaln na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, namenjenih za javni promet, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter v bolnišnicah”.

In to še ni vse! S predlogom se je oglasil tudi Zmago Jelinčič in v imenu svoje SNS v zvezi z nedeljskim delom — v

“Razlog za te nenavadne odločitve je bila vedno farizejska solidarnost z delavskim razredom.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE