Kolumne

Gospod Pierino in Oriana Girotto: Milan kurac, Inter cazzo

17.5.2022 / 06:05 Komentiraj
Možakar je bil simpatičen, šla sva nekajkrat na pivo. Bila je samo ena težava: gospod ni znal slovensko, jaz pa ne italijansko.

Pred kakimi desetimi leti se je v Vižmarje priselil starejši Italijan. Takrat jih je moral imeti kakih petdeset let. Kot mi je uspelo izvedeti, se je v Slovenijo priselil zaradi sina, ki naj bi ga imel z neko Slovenko, čeprav ne živita skupaj.

Po nekaj mesecih sem ga tudi osebno spoznal. Ker mi je bil možakar simpatičen, sva šla nekajkrat na pivo. Bila je samo ena težava: gospod ni znal slovensko, jaz pa ne italijansko. Pa sva se nekako menila, tako z rokami, pa kakšna beseda že prileti iz spomina. V glavnem, več kot sva spila, bolje sva komunicirala.

Oba tudi rada spremljava nogomet. Jaz sicer bolj angleško ligo, ker je slovenska pač preslaba, on pa seveda italijansko, ki jo — sicer bolj površno — spremljam tudi jaz. On je sicer iz Milana, kjer domujeta (celo na istem stadionu) dva velika kluba: Inter in Milan.

Gospod Pierino

Gospod Pierino — tako mu je namreč ime — navija že od malih nog za Milan, meni pa je bil od nekdaj simpatičen Inter. Po par pirih, ko je...

”In tako sediva za mizo, žuliva vsak svoj pir in se gledava. Njemu je zaštekalo pri slovenščini, meni pa pri italijanščini.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE