Rubrike

Gospa Bernarda (2.) da bi urejala babji cajteng? Za koga jo je pa Gorjup imel?

5.5.2022 / 06:05 Komentiraj
V nekaj mesecih je spravila naklado Jane nazaj gor in pozneje še bolj. Še več! Spoznala je, da jo berejo čisto normalni ljudje.

Nadaljevanje torkovega teksta Gospa Bernarda (1.) kot jo po njeni zaslugi  vidi pastorek rumenkastega tiska (3. 5. 2022).


Trideset let je bila glavna urednica. Vsak teden je napisala resen uvodnik za Jano. Pa precej pogosto še za druge revije. Devet cajtengov je naredila. (Si jih izmislila, da ne bo pomote.) Punce so naredile koncept, malo je še sama pomagala, pregledale so tuji tisk — in vse je ratalo. Vse. Naklade so bile sanjske. Zlasti seveda naklada Jane. Pisala je skoraj še raje kot urejala. Glede urejanja je imela srečo, pravi, da je imela odlične stike in odnose z ljudmi v redakciji. V vseh teh desetletjih ni bilo v redakciji, redakcijah nobenega resnega konflikta, nobenih uporov, nestrinjanj o konceptu.

Železna lady

Pa ni bila železna lady? Ne, ne. No, ne ve. Veste, kako: malo ja, malo ne. Bila je prijazna, bila je uvidevna, je pa zahtevala red. Če je kdo zamujal z oddajo članka, je znala biti neprijetna. Če je bilo vse v redu, so se pa v redakciji zelo fajn...

“Kako ji je to uspelo? Naravni talent? Ne, to je čutila na vodi. Za to ni racionalne razlage. Lotila se je Jane tako, kot je vedela in znala. Pa čeprav ni imela pojma o ničemer. Ženskih revij ni nikoli brala.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE