Rubrike

Gospa Bernarda (1.) kot jo po njeni zaslugi vidi pastorek rumenkastega tiska

3.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Bernarda Jeklin je službo vedno jemala kot hobi. Tudi 30 let urednikovanja Jane. Kot nekaj, kar jo veseli. Takih več ne delajo.

Bernardi Jeklin je morda zato vse ratovalo v življenju — na čelu z revijo Jana, ki jo je urejala trideset let, in z vsem tem babjim tiskom vred (kot to sama imenuje) —, ker je službo vedno jemala kot hobi. Ne kot delo, ampak kot nekaj, kar jo veseli. Stara šola. Takih več ne delajo. 

Bernardo Jeklin glede na njena leta spoštljivo tituliram kot gospo Bernardo, sam pri sebi in pogovorno pa kot Jeklinko. Upam, da mi tega ne bi zamerila, če bi vedela. Saj je vajena vsega hudega in je marsikaj skozi dala. Hvala bogu nisem nikoli imel mačehe, ampak če bi jo že imel, bi si želel takšno kot Jeklinko. Po mojem bi dobro furala. In saj tudi sva, kolikor sva imela opraviti. Ker navsezadnje je del moje novinarske ali vsaj kolumnistične kariere tudi to, da sem nekaj časa bil nekakšen pastorek rumenega tiska. Medijski posvojenec gospe Bernarde. Kar je v bistvu zanjo — in zame — kompliment. Samo pomislite: rajni Slivnik jo je nekoč imenoval rdeča baronesa.

Gospa Bernarda pa...

“Pri svojih 86 letih piše redne tedenske kolumne za Jano. Bravo. To ni hec. To jo ohranja v formi, pravi. Idej ji ne zmanjka, priznava pa, da se ji včasih ne ljubi. Ampak tudi takrat se prisili, da napiše.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE