Kolumne

Golob z dvojko Zorčiču, Jasniču postavlja nove standarde (ne)povezovanja

18.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Na levem političnem polu se še ni zgodilo, da bi pogajalec, ki je v nadrejenem položaju, zavrnil tistega v podrejenem položaju.

Da ima stranka DeSUS probleme, ni nič novega, še manj pa nenavadnega. Sama s sabo in s politiko in z drugimi strankami. Tako je recimo njen zdajšnji predsednik Ljubo Jasnič — ko je Golob razumljivo zavrnil njegovo nespodobno pobudo, da bi se DeSUS na volitvah šlepal na Svobodo — z mešanico ošabnosti in milostljivosti rekel:

“To je njihova odločitev. Kar se nas tiče, je pod našim dežnikom še veliko prostora.”

To je podobno domišljavi izjavi Jasničevega predpredpredhodnika Karla Erjavca, ki je pred dnevi na temo povezovanja svoje bivše stranke z Zorčičem pripomnil:

“Pri današnjem povezovanju gre za povezovanje tistih, ki prej niso imeli poguma. Vse je zamujeno. Čas za povezovanje je bil lani, ko sem stranko vodil jaz.”

Seveda, kdaj pa?

K temu lahko sam dodam samo še to, da se zdi Jasnič za stranko upokojencev primernejši predsednik od Erjavca samo zato, ker prihaja iz zakotnejših globin slovenske politične ropotarnice.

Faktor in tata-mata

Ampak vprašanje...

”Lepo je videti (bodočega) politika, ki ne samo da se noče povezati z Janšo, ampak tudi z vsemi s svojega političnega brega ne.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE