Kolumne

Golob ni največji luzer predsedniških volitev

26.10.2022 / 06:10 Komentiraj
Razen alterkacije s Kučanom Golob ni za Brgleza naredil skoraj nič. Ampak kaj bi pa naj bil naredil? Naredil je, kar je mogel.

Kot ponavadi je tudi po tokratnih predsedniških volitvah zelo zabavno spremljati interpretacije, zakaj je nekdo dosegel dober rezultat ali slabega, kaj bi se lahko bilo zgodilo ali ne itd. Nekatere, magari nasprotujoče si razlage so pametne — pod pogojem, da so kolikor-toliko izvirne in realne —, nekatere pa so iz trte izvite. Te druge se praviloma  prijemajo še bolj kot pametne. Mediji jih lansirajo, ker so videti logične in všečne — potem pa folk to kar kupuje. Ker nekdo pač mora biti kriv za vse.

Meni najbolj osupljiva od vseh teh vinotočnih misli je ponarodela, četudi nepreverjena (in vsaj še 18 dni nepreverljiva) krilatica, da je največji luzer nedeljskih volitev … — predsednik vlade dr. Robert Golob.

Brez indicev

Imam teorijo.

Še danes ne vemo, kateri so bili ti “osebni razlogi”, zaradi katerih se je Marta Kos — prvotna, avtohtona kandidatka Gibanja Svoboda (in moja favoritka) — odpovedala že najavljeni kandidaturi. Kaj jo je odvrnilo? Kdo jo je...

”Kaj pa če nazadnje zmaga Logar? Novi Pahor, Janša Light? To bi desničarje potolažilo, levičarje pa naredilo živčne. V resnici pa ne bi imelo zelo oprijemljivih posledic. Kdo bo zmagal, je bolj stvar prestiža kot realnih razmerij.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE