Kolumne

Glih pr kelnarcah je pa tišina, kar se tiče zlorab. Pa je v lokalih najhujš.

8.2.2021 / 06:05 Komentiraj
Sama seb se zdim debil, da sem se šla te jobe. Nadlegovanja v paketu. “Eh, sej je sam kelnarca. Vedla je, v kaj se spušča.”

Zdej ko so prišle neke seksualne zlorabe oz. nadlegovanja ven, sem najprej pomislila na kelnarce. V gostinstvu je za povedat vsega in svašta, kar se teh for tiče. Dvajset in več let nazaj, ko sem bla še mlada in simpatična in ne tok tečna, sem si šuške služila za šanki.

Zdej jih zapravljam za šanki. Ko si mlada punca, je pač najlažja stvar dobit job kelnarce. Sam kaj, ko strežt v lokalu ni najlažje. Ga ni denarja, da bi danes pri mojih letih in zjebanih živcih to prenašala.

Seveda je ful odvisno, v kakšnem lokalu delaš, a je šefe kreten al ni, a ma zadeve pod kontrolo al jih nima. Kako daleč dovoli. Strankam.

Ornk garanje

Enkrat sem nekje delala — nima veze kje, znan lokal —, pa sta bla šefa taka ljigavca, da jao. Težit nam mladim puncam, k smo tam delale in stregle. Bruh. Lih sta nas brigala dva taka okol 50, k se slinita naokol. Sam tih si in se delaš budalo. Ker rabiš keš. Pa fucking mlad si še. Niti točno ne veš, kako

Processed With Darkroom
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE