Kolumne

Gladomor kapitalskih elit: Sanjski načrt za povečanje profita

9.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Cene energentov in hrane letijo v nebo, Zahod pa naseda logiki, da je to neizogibna posledica vojne. Računica se jim izide.

Afriške države so pred dnevi opozorile, da bo na tej celini prišlo do humanitarne katastrofe, če ne bo sproščen izvoz ukrajinskega žita, ki ga zaradi vojne v Ukrajini trenutno ni mogoče izvoziti. Beri: zaradi lakote bo umrlo na tisoče ljudi.

Putin pravi, da bo izvoz ukrajinskega žita iz ukrajinskih pristanišč stekel takoj, ko bo Zahod ukinil sankcije zoper Rusijo, sprejete zaradi vojne v Ukrajini. Zahod pa sevda pričakovano še zaostruje ukrepe. Predstavlja se kot branitelj ne samo Ukrajine, temveč tudi zahodnih vrednot, kot sta svoboda in demokracija. Torej kot branik Zahoda in zahodne civilizacije. Karkoli naj bi to bilo.

Izgovor

Skratka: Zahod počne točno to, kar Putin izkorišča kot izgovor, da ne bo omogočil izvoza ukrajinskega žita. Kar bo pripeljalo do prehrambene krize svetovnih razsežnosti.

Zahod ne bo popustil Putinu in njegovemu izsiljevanju, Putin sam pa ne bo popustil Zahodu in zahodnemu izsiljevanju. Situacija spominja na infantilno igračkanje dveh...

Podhranjena ukrajinska deklica v obdobju sovjetskega gladomora (”holodomora”) 1932/33, ko so od namerno povzročene lakote samo v Ukrajini umrli skoraj štirje milijoni ljudi.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE