Kolumne

Gestapovca v sebi pa kar lepo potlačite za Halloween

30.10.2020 / 05:10 Komentiraj
Pandemija je kanal vaših kompleksov, frustracij in neizživetih ambicij. Kdo rabi grozljivke, ko je svet te dni tako srhljiv?

Sedim kakšna dva metra od omare, polne okostnjakov, in čakam, da se sredi noči vsujejo iz nje. Polno garažo imam kosti in odrezanih udov. Letos mi je celo uspelo najti nogo, odžagano malo nad gležnjem. V škatli zraven kosilnice se skriva odsekana glava, ob njej pa šest miniaturnih črnih stiroporastih nagrobnikov, s katerimi si letos nimam kaj početi. Nekoč sem iz njih ustvaril miniaturno pokopališče, prižgal sveče, položil rože. Videti je bilo kot pravo, le da sredi prijetne bivalne soseske.

Čudovit prizor

Soseda je letos pred vhodom v svojo vrstno hišo uredila grobek. Spomenik je zapičila v zemljo, naredila majhno gomilo in vanjo zataknila plastično koščeno rokico, ki molí ven. Prižgala je svečko in svojo noč čarovnic odpraznovala že pred dvema tednoma. V najbolj zmešanem letu se ji je zdelo popolnoma nepomembno, kdaj to naredi. Okrvavljena družina z velikimi kosmatimi pajki na glavah se je zbrala za mizo ob pladnju klobas, med katere

»Zombiji so že davno prilezli med nas, okupirali spletne forume, družabna omrežja in celo nekatere medije.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE