Kolumne

Fucking kuhanček pa pleskavice? A res to pogrešamo?

14.12.2021 / 05:05 Komentiraj
Zakaj ni ponudba vsaj kot na Odprti kuhni? Jaz bi o tem razmišljal. Če en december to preskočimo, nas pa tudi ne bo hudič vzel.

Malo mi gre že na živce ta pingpong oziroma kazanje mišic med vlado, MOL in NIJZ. Štante zapret, štante odpret, pa zopet zapret. Skratka, kdo je jači in kdo ima prav. Saj nič ne rečem. Čisto bi pasalo popit kozarček kuhanega vina s prijateljem, znancem, celo kakšnim urednikom ob Ljubljanici v praznično okrašenem mestu.

Razumem tudi gostince, ki so za najem prazničnih stojnic odšteli vrtoglavih 15.000 evrov in več. Da ne omenjam zalog hrane in pijače, za katere so odšteli vsaj še enkrat toliko. Razumem tudi Jankovića, ki je od gostincev mastno pokasiral, zdaj bo pa moral vsaj del tega denarja vrnit — odvisno od tega, ali bo prepoved veljala cel december ali samo teden, dva.

Razumem tudi NIJZ in vlado. Prvega, ki bi rad preprečil prezasedenost bolnišnic in s tem zlom zdravstvenega sistema, in drugo, ki se boji, da bi jim v primeru črnega scenarija kdo očital, češ, saj niste nič storili in ste dovolili, da se ljudje neomejeno družijo.

Dejstva

Zadeva je kar...

”Poleg tega je decembra običajno precej mraz. Ne vem, zakaj bi bil problem bit noter?” — [Fotografija: Sašo Bizjak/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE