Rubrike

Filozofsko navdahnjen konec sveta z nizom predavanj s podnaslovom [odlomek]

29.11.2020 / 06:05 Komentiraj
Beda apokalips, manipuliranje, nadutost oblastnikov, brezizhodnost, izgubljenost, krhkost v zapletenem, nedoumljivem svetu.

Madžarski pisatelj in scenarist László Krasznahorkai (1954), ki je znan po svojih zahtevnih, temačnih in pogosto postmodernistično obarvanih delih, je pri nas najbolj poznan po romanu Satanov tango, ki ga je v monumentalni, skoraj osemurni celovečerec adaptiral madžarski režiser Béla Tarr.

Krasznahorkai, za svoj opus nagrajen tudi z nagrado vilenica (2014) in mednarodnim man bookerjem (2015), se tokrat v prevodu Marjance Mihelič predstavlja s svojo najnovejšo zbirko kratke proze, naslovljeno Svet gre naprej. Filozofsko navdahnjena zbirka se ukvarja z liki, ki so na različne načine potisnjeni do roba sveta. Zgodbe se pnejo v dolgih stavkih, ki so za avtorja značilni in so ga skozi opus že uveljavili kot kultno literarno figuro.

Krasznahorkai (1954) se vse od zaključka univerzitetnega žtudija preživlja kot svobodni pisatelj. Že s prvencem Satanov tango je doživel velik uspeh in

»Beda apokalips, manipuliranje, nadutost oblastnikov, brezizhodnost, izgubljenost, krhkost v zapletenem, nedoumljivem svetu.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE