Rubrike

Filetov razkuštrani roman o življenju do zadnjega diha | [odlomek iz romana]

18.4.2021 / 06:05 Komentiraj
Emil Filipčič: “O, jaz sem imel že v prejšnjem stoletju v glavi brskalnik. Natančno takega kot dandanašnji računalnik.”

Krcko, glavni junak Nepočesanih misli, novega romana Emila Filipčiča, je upokojenec, ki razmišlja o tem, kaj je bistvo življenja. Recimo jezik, kadar gre na kontrolni pregled. Ali mehur, kadar gre na operacijo. Drugače pa je roman zabaven. Nasmeješ se. Govori o otroštvu v Beogradu, o prvih prijateljih v Ljubljani, o mami, očetu in bratu, o stricu in bratrancu, o nečaku in pranečaku, o družini, o teniškem klubu, o Ljubljani, Piranu in Sloveniji. Tematika je povsem vsakdanja, knjiga pa je napisana v svojskem, razkuštranem slogu. 

Emil Filipčič (1951) je pisatelj, režiser, dramatik, radijski ustvarjalec, scenarist in igralec, zlasti avtor znamenite radijske igre (in filma) Butnskala (1985), romanov Grein Vaun, Kerubini (z Brankom Gradišnikom), Kuku, Ervin kralj, Problemi, Moto. Velja za najplodovitejšega slovenskega dramatika, omenimo samo Ujetnike svobode, Božansko tragedijo, Figaro se ženi itd. Nepočesane misli so izšle pri Beletrini.

Emil Filipčič:...

“Taki smo pač ljudje. Kadar nam je življenje všeč, postanemo brezskrbni. Nečimrnost nam kaže, da izviramo iz vesoljskega niča in da nam ravno zato ne preostane drugega, kot da si pojemo slavo, kakor murni. In da živimo svoje življenje do zadnjega diha.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE