Kolumne

Fetusi umrejo za svobodo (potem pa jih niti ni na televiziji)

12.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Dokler homunkulusa ne rodiš, se ga lahko znebiš. Če ga nočeš. Imaš pravico. Dobro, da obstaja ta možnost. To je cena svobode.

Kot da ne bi že bilo dovolj, da nasprotniki splava korakajo po ulicah in trgih in zig-hajlajo o svetosti življenja, po novem celo istočasno prikorakajo na ulice in trge tudi nasprotniki nasprotnikov in nasprotnice nasprotnic splava in se derejo nekaj o maternicah in patriarhatu. Nakar se v tej kakofoniji nasprotujočih si mnenj začnejo eni in drugi med seboj prerivati in odrivati. Posredovati mora policija.

In da bi bila mera polna, mainstream mediji o dvojnem dogodku sploh ne poročajo. Tako demonstranti kot antidemonstranti — zlasti prvi — so užaljeni in razočarani, ker jim oko družbe ni posvetilo dovolj pozornosti.

Otrok kot kazen in pokora

Antiaborcionistični aktivisti mi grejo na živce. Prvič zato, ker se ni lepo vmešavati v intimne zadeve drugih ljudi. Naj se brigajo zase. Če kdo hoče imeti otroka ali otroke, jih naj ima zaradi mene pet ali deset. Ni pa zato treba težiti vsem ostalim, ki se v nekem trenutku odločijo, da si otroka (trenutno) nočejo ali ne...

»Če kdo hoče imeti otroka ali otroke, jih naj ima zaradi mene pet ali deset. Ni pa zato treba težiti vsem ostalim in jih celo zmerjati z morilci.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE