Rubrike

Fatima, fado, futebol: Vsi narodi ne čutijo enako [odlomek]

30.8.2020 / 06:05 Komentiraj
Kaj utrne prvo misel dneva, se v 99 črticah Jutranjicah sprašuje novinarka Mimi Podkrižnik. Pojav, gesta, knjiga, članek?

Koliko časa smo za zmeraj izgubili, ker smo z neusmiljenim negativizmom secirali sebe, namesto da bi se odprto družili s svetom? Da bi imeli čim več dobrih prijateljev?

Knjiga Jutranjice: črtice za dobro jutro Mimi Podkrižnik prinaša 99 dognanj o bivanju in življenju. Kaj je tisto, kar nam utrne prvo misel dneva? Droben pojav, vznemirljiva gesta, naslov knjige, ki razburka domišljijo, časopisni članek, ki vznemiri duha … Gre za ideje, ki vpenjajo mimobežne pojave v široko obzorje literature, zgodovine in umetnosti. 

Mimi Podkrižnik je novinarka Dela, ki piše predvsem o Franciji in Kataloniji. Z družino živi v Ljubljani, intimno pa se spogleduje z romanskim svetom, tudi literarnim. Knjiga je izšla pri Založbi Vida.

Ljubezen v metroju 

Urejen moški v obleki, s kravato, srednjih let vstopi v vagon nabito polnega metroja, saj je

Mimi Podkrižnik je novinarka Dela, ki piše predvsem o Franciji in Kataloniji. Z družino živi v Ljubljani, intimno pa se spogleduje z romanskim svetom, tudi literarnim.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE