Kolumne

FAQ: Informativni dnevi v stilu Trip Advisorja

12.2.2022 / 05:10 Komentiraj
Digitalni bon nam naj pokaže, kaj zmoremo bolje po zaslugi digitalizacije, mladim pa … — česa kljub njenim prednostim ne zmoremo.

Kot že mnoga leta doslej, se slovenski srednješolski in visokošolski prostor drugi vikend v februarju intenzivno ukvarja s šolarji in dijaki, ki se odločajo o nadaljevanju šolanja. Gre za tradicionalne informativne dneve, na katerih srednje šole in fakultete odpirajo svoja vrata, že nekaj tednov prej pa se oglasi o “najboljših šolah” pojavljajo na vsakem koraku.

Promocija je postala blazno pomemben del aktivnosti srednjih šol in fakultet, pa tudi super posel. V poplavi teh sporočil si ne predstavljam, ali mladi res dobro razberejo, kaj je ključno za študijski program. Morda izbirajo na osnovi objavljenih mnenj v stilu Trip Advisorja ali influencerjev?

Vonj po šoli

Informativni dnevi letos že drugič potekajo na daljavo, vendar na ta način zagotovo umanjka pomemben del vtisa, ki ga potrebujejo. Ali lahko spoznajo šolo na daljavo? Ali lahko na daljavo vonjajo šolsko stavbo? Težko, verjetno nemogoče.

Predvidevam, da so bolj pragmatični in da vedo, da bodo morali...

EPF (stari VEKŠ) na Razlagovi v Mariboru: ”Dijaki in študentje na informativnih dnevih niso zasedli vlakov in avtobusov. Morda pa je gneča na spletnih straneh srednjih šol in fakultet, ki jim ponujajo informacije o šolanju.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE